Karácsonyi hírlevél 2018

Jókai emlékkonferencia Pápán
2018-10-16
Meghívó Váli Mari – Hathalmi Emlékek című könyvének bemutatójára
2019-01-25

2018-as karácsonyi levél

Kedves Barátunk és Adományozónk!

Hamarosan véget ér a 2018-as év is, ezért a közelgő karácsony és újév táján fordulok Önhöz, támogatónkhoz egy rövid beszámolóval.

Pápai Református Kollégium

A Pápai Református Kollégium 4 tanulója számára a 2018-19-es tanévre 500.000 forint támogatást adtunk át. Idei ösztöndíjasaink Milus Lilla, Márkus Mihály Pál, Buday Levente és Schlecht Bence. Velük együtt már közel 60 ösztöndíjasunk van az alapítvány 1994-es megalakulása óta, és ezt mind Adakozóinknak köszönhetjük. Külön öröm, hogy évről-évre új támogatók csatlakoznak, köztük néhány egykori Jókay ösztöndíjas. Köszönet és hála érte!

Sárvásári Református Gyülekezet

Idén is lehetőségünk nyílt a sárvásári református gyülekezet támogatására. Ebben az évben 260.000 Ft támogatást tudtunk eljuttatni a nyári gyerekfoglalkozások támogatására. Hálás szívvel gondolunk azokra a bőkezű adakozókra, akiknek köszönhetően évek óta rendelkezésre áll ez az összeg.

Técsői Református Líceum

A técsői református líceum tantestületének támogatására 165.000 Ft-ot gyűjtöttünk az év folyamán, ennek eljuttatása a következő időszak feladata.

Kárpátalja

A kárpátaljai Kőrösmezőn tavaly kezdődött magyar oktatás népszerűsítése, támogatása a Válaszút Néptánc csoport táncelőadásaival. Az alapítvány ezt a törekvést a táncegyüttes utaztatásával segítette 140.000 Ft-os útiköltség támogatással.

1%-os felajánlások

Hála a kedves támogatóinknak, a 2017-es SZJA 1%-os adományokból 206.000 Ft-ot gyűjtöttünk, ami 23%-al több mint tavaly! Nagyon szépen köszönjük kedves támogatóinknak!

Média megjelenések

Az adományok gyűjtése és elosztása Alapítványunk legfontosabb feladata. Tesszük mindezt úgy, hogy átlátható gazdálkodás mellett folyamatos tájékoztatást adunk tevékenységünkről. Minden lehetőséget megragadunk, hogy hírünk minél több jó szándékú emberhez eljusson. Számos előadáson, tévéműsorban és újságcikkben hirdettük, hogy fontos a magyarság értékeinek megőrzése és a tehetségek támogatása.

  • Igazi Jókai, de ipszilonnalVasnépe, 2018. január 6.
  • Interjú Dr. Jókay KárollyalHungary Today, 2018. június 5.
  • A név kötelezÖt kontinens, Duna World, 2018. augusztus 4.
  • Az Óperenciás tengeren túlról a DunántúlraPósa Lajos Társaság, Légy lámpás előadássorozat, 2018. szeptember
  • Jókai emlékkonferencia Pápa, október 16.

A cikkek elolvashatók a jokay.hu oldalon.

Az idén elért eredményeink bizakodásra adnak okot, hogy 2019-ben tovább folytathatjuk támogató munkánkat.

Eddigi adományaikat megköszönve kívánok a Kuratórium nevében áldott karácsonyi ünnepeket, erőt, egészséget az újévben!

Budapest, 2018. december 10.

Tisztelettel,
Jókay Károly
Alapító